Van idee naar kunststof product

Heeft u een innovatief idee voor een nieuw kunststof product? Mafa is dé partner die uw visie werkelijkheid maakt. Een écht fysiek kunststof product maken: daar zit onze creativiteit, onze vakmanschap en onze passie.

Uw marktervaring en -kennis, gecombineerd met onze 60 jaar expertise in kunststof productontwikkeling, vormen een bewezen formule voor plasticproducten die perfect inspelen op de behoeften van uw klanten.

Wilt u een plastic product laten maken? Wij assisteren met ontwerpkeuzes, materiaalmogelijkheden en engineering. Ook brengen we onze expertise in omtrent spuitgiet-optimalisatie van het kunststof product om de kostprijs van de benodigde matrijs zo laag mogelijk te houden.

  Alles in één concept voor kunststof productontwikkeling

  Alles in één concept voor kunststof productontwikkeling

  Alles in één concept voor kunststof productontwikkeling

  Onze diensten omvatten meer dan alleen hulp aan het begin van het ontwikkelingsproces: wij bieden een alles-in-één concept. Van advies en engineering tot eigen matrijzenbouw en het daadwerkelijke spuitgieten, alles lokaal en onder één dak. Het resultaat? Een korte time-to-market, zonder gedoe of tijdverlies.

  Met 60 jaar ervaring en onze ISO 9001-certificering (sinds 1999) garanderen we succesvolle kunststofproducten en kostenefficiënte productontwerpen. Vertrouw ook op ons vakmanschap, doorzettingsvermogen en bewezen kwaliteit voor uw project en neem contact met ons op, of bekijk eerst onze blog voor inspirerende productontwerpvoorbeelden.

  In 3 stappen kunststof productontwikkeling

  Gratis adviesgesprek

  In deze eerste stap nemen we uw product-idee met u door. We geven gratis advies over ontwerp keuzes en hoe het product het beste en meest kostenefficiënt ‘Spuitgietbaar’ te maken is. Ook kunnen we adviseren over te gebruiken industriële kunststoffen en eventuele toevoegingen (zoals UV-bestendigheid, kleurstoffen etc.).

  (optioneel) Product tekening & eerste prototype

  Voor het vervolg proces is het belangrijk dat een product tekening (STEP bestand) beschikbaar is of wordt gemaakt. Op basis van de finale tekening maken we een 3D geprint prototype, zodat u snel een eerste product versie in handen heeft.

  Initieel matrijsontwerp & offerte

  Als alle benodigde informatie beschikbaar is tekenen we - voor eigen kosten - een initieel matrijsontwerp (De matrijs is de mal waarmee uw product gemaakt gaat worden). Wij hebben meer ontwerp mogelijkheden dan andere partijen omdat we de matrijs zelf maken en onderhouden. Dit resulteert in een zeer gunstige offerte. Na akkoord begint direct de realisatie.

  De voordelen van Mafa

  De voordelen van Mafa

  De voordelen van Mafa

  • Meer ontwerp mogelijkheden; waardoor een veel lagere up-front investering nodig is 
  • One-stop-shop: Matrijzen-ontwerp, Matrijzen-bouw én Spuitgieten
  • Time-To-Market van 6 weken mogelijk
  • Meer dan 60 jaar ervaring met kunststofproductontwikkeling

  Productvoorbeelden

  Mafa brengt uw
  idee tot leven