naar het overzicht
Kunststof als milieuvriendelijk alternatief

de Bubble Buddy

Kunststof als milieuvriendelijk alternatief

de Bubble Buddy

Kunststof als milieuvriendelijk alternatief

Plastic Soup is een begrip wat door Boyan Slat, de Nederlandse founder van The Ocean Cleanup, wereldwijd op de kaart is gezet. De verontreiniging van de oceanen met plastics is dan ook een groot probleem met een negatieve impact op het maritieme leven en ons hele ecosysteem.

En dat is precies waar Foekje Fleur haar inspiratie vandaan haalt om mensen, iedere dag opnieuw, te stimuleren erbij stil te staan dat ook kleine veranderingen in ons gedrag ontzettend belangrijk zijn om ons milieu te ontzien.

Foekje doet dat met praktische kleurige producten die zo milieuvriendelijk mogelijk geproduceerd worden. En hoe tegenstrijdig het misschien ook klinkt; daar zitten ook kunststof producten bij die door Mafa Plastics in de spuitgieterij gemaakt worden. Geïnspireerd om iets te doen aan de Plastic Soup heeft ze bijvoorbeeld de Bubble Buddy ontwikkeld. Een speciaal duurzaam zeepbakje voor een traditionele bonk zeep. En met het speciale schaafgedeelte kun je gelijk makkelijk zeepschaafsel maken, zodat je de zeep ook kunt gebruiken in een sopje. Met Bubble Buddy heb je nu geen wegwerp zeepflessen meer nodig en dat zijn precies die kleine veranderingen die het verschil maken voor ons milieu.

Maar Bubble Buddy heeft nóg een sterke troef in handen als het om het milieu gaat. Bij het spuitgieten gebruikt Mafa Plastics alleen speciaal granulaat van gerecyclede plastics. Daarmee is kunststof bij duurzame toepassingen ook echt een circulair product. 

Bezoek de website van Foukje Fleur voor meer informatie en bestellingen.