naar het overzicht
Wel zo makkelijk voor de tandenfee

De eerste tandjes

Wel zo makkelijk voor de tandenfee

De eerste tandjes

Wel zo makkelijk voor de tandenfee

De tandenfee zoals we die nu kennen is ontstaan vanuit verschillende mythes rond het verliezen van de eerste melktandjes bij kinderen. Een verhaal wat zich door de eeuwen heen heeft ontwikkeld. De moderne tandenfee die een muntje achterlaat in ruil voor het eerste melktandje van het kind, is opgetekend door Esther Watkins Arnold. Ze schreef hierover een toneelstuk voor kinderen in 1927. Maar echt populair werd dit verhaal pas dankzij de sprookjesfiguren van Walt Disney.

De goede fee in dit bijzondere verhaal is natuurlijk in werkelijkheid de moeder van het kind. In ruil voor een muntje verzamelt ze alle melktandjes van haar ‘baby’ en bewaart ze als een soort van kleinood bij haar waardevolle spullen. Maar voor het bewaren van die tandjes wordt vaak gebruik gemaakt van creatieve oplossingen zoals een luciferdoosje, een doosje voor een ring of een ander klein doosje wat net voor handen is. Het is altijd even zoeken naar een goed passend doosje!

En voor dit praktische probleem heeft Firsty een handige oplossing verzonnen; een mooi doorzichtig bewaardoosje waarin ieder melktandje zijn eigen plekje heeft. Mafa mocht dit idee praktisch uitwerken voor Firsty. Nadat we een speciale spuitgiet mal hadden ontwikkeld en geproduceerd voor het tandendoosje, kon de productie beginnen. Met behulp van transparant granulaat worden de doosjes in grote series in onze spuitgieterij gemaakt.

Het lijkt een simpel product, maar het is een lastige om te spuitgieten door de dunne wand en het glasheldere materiaal. Dat is waarom Firsty voor Mafa gekozen heeft!

De afwerking van het doosje met daarop een subtiel Firsty logo en voorzien van een goed sluitende bajonet, zorgt voor een aantrekkelijk eindproduct. Zo kunnen de melktandjes van je kind veilig bewaard worden. Dat is wel zo fijn voor de tandenfee.

Bezoek de website van Firsty voor meer informatie en bestellingen.