naar het overzicht
1.000.000+ Game controllers

De Arcade Joystick

1.000.000+ Game controllers

De Arcade Joystick

1.000.000+ Game controllers

1.000.000+ Game controllers; Dit gaat niet over het grote aantal verschillende game controllers wat er tegenwoordig bestaat. Dit is het waanzinnige productie-aantal van The Arcade Joystick. Een game controller voor de Commodore 64 en de Atari ST, de eerste succesvolle computers voor thuisgebruik.

In de jaren 80 waren Arcade spellen zoals Pong, PacMan en Donkey Kong in speelhallen razend populair. Een miljarden business. Maar met de komst van de Commodore 64 veranderde dat in minder dan tien jaar tijd. De C64 nam samen met de Atari ST en speciale Game Consoles zoals de Nintendo, die rol over van de speelhallen. Beroemde Arcade games werden ook uitgegeven voor de C64 en met die ommezwaai ontstond de vraag naar goede betrouwbare controllers die je met je computer kon gebruiken. Suzo, groothandel in onderdelen voor speelautomaten, leverde de professionele joysticks die gebruikt werden in speelhallen. Joysticks die door Mafa Plastics speciaal voor Suzo ontwikkeld en geproduceerd werden.

Omdat de omzet terugliep in de speelhallen besloot Suzo een nieuwe joystick te ontwikkelen, speciaal bedoeld voor deze nieuwe thuismarkt. En zo werd ‘The Arcade’ geboren. Een speciale joystick voor de thuiscomputer, gebaseerd op de professionele joysticks die gebruikt werden in speelhallen. De kennis en ervaring van Mafa Plastics, opgedaan bij de ontwikkeling van de professionele joystick, werd gebruikt om de matrijzen voor The Arcade te ontwikkelen. Matrijzen waarmee de verschillende onderdelen met behulp van spuitgieten in onze kunststof spuitgieterij nauwkeurig geproduceerd konden worden. Zo ontstond een joystick met een professionele kwaliteit voor gebruik op de C64. En de kwaliteit van The Arcade is zelfs zo hoog dat veel van deze joysticks na veertig jaar nog steeds probleemloos functioneren. Jammer alleen dat er geen computers meer zijn om hem op aan te sluiten.